Keistadnieuws Perskaart
Met de Keistadnieuws Perskaart kun je jezelf identificeren als fotograaf van Keistadnieuws. De perskaart geeft geen extra rechten. Indien er gevraagd wordt om een perskaart kun je deze kaart tonen, het is dan aan de organisatie om te bepalen welke rechten/toegang ze je geven.

De perskaart wordt gratis verleent indien een fotograaf over een bepaalde periode een vooraf bepaalde omzet draait. Indien de fotograaf een vervangende kaart aanvraagt voor een jaar waarin al een kaart is uitgegeven zal er een bedrag in rekening gebracht worden.

Visitekaartjes
Op verzoek versturen wij een set (gratis) visitekaartjes naar je op. Deze zijn altijd handig om bij je te hebben en uit te delen. Op de kaartjes staat de algemene contactgegevens van Keistadnieuws.

Redactie
Wij hebben een redactie die telefonisch en per mail bereikbaar is. Wij verwachten van onze fotografen dat zij zelfstandig kunnen werken. Mocht je onverhoopt (incidenteel) hulp nodig hebben met redactionele zaken, bijvoorbeeld omdat het uitsturen haast heeft, dan ondersteunen wij daar uiteraard bij.

Wij laten onze fotografen doen waar ze goed in zijn, het maken van beeldmateriaal, wij zorgen voor alle administratie naar onze afnemers. Aan het begin van de maand kijken we bij onze afnemers of er nog plaatsingen niet bij ons bekend zijn om vervolgens alle afnames te factureren. Zodra de afnemers gefactureerd zijn zal de creditfactuur voor de fotografen opgemaakt worden. Wij betalen 95% van alle verkopen al de daaropvolgende maand uit, dat betekend dat de verkopen van januari al half februari uitbetaald worden aan onze fotografen (ook als de afnemer nog niet betaald heeft).

Telegram tiplijn
Wij bieden alle fotografen toegang tot onze Telegram tiplijn. In ons systeem kan je als fotograaf een breed scala aan nieuwswaardige gebeurtenissen activeren, mocht er iets gebeuren in jouw directe omgeving dan zal je een chatbericht via Telegram ontvangen. Zo kun je bijvoorbeeld op de hoogte blijven van:
Wij zijn continue bezig om nieuwe functionaliteit aan de tiplijn toe te voegen.

Systeem
Ons systeem is in huis, op maat gemaakt. In 2019 hebben we de 2e versie van ons systeem gelanceerd om optimaal te functioneren voor onze fotografen. Aangezien wij zelf ook actief zijn als fotografen weten we wat er spelen, daarnaast zijn we in nauw contact met onze fotografen om te kijken wat beter kan of nog geheel ontbreekt.

Als fotograaf kun je zelfstandig nieuwsberichten aanmaken, hierbij kies je via Google Maps de locatie, vervolgens kun je beeldmateriaal toevoegen aan het nieuwsbericht. Zodra je alle informatie en beelden bij elkaar hebt kun je zelfstandig het nieuws uitsturen naar onze afnemers. Bij het uitsturen zie je alleen de afnemers die actief zijn in het gebied waar je nieuws gesitueerd bent, dit levert een korte, relevante lijst op met mogelijke ontvangers. Mochten de beelden worden geplaatst kun je dit zelf aangeven in het systeem waarna de redactie deze nog controleert.